Karaoke spillere tilkobles slik

Til stereoanlegg eller miksepult

Den vanligste tilkoblingen

Bak på spillerene finner du mange fono-uttak. Ett av uttakene (det midtre) heter "Mixed Out". Her plugger du inn henholdsvis rød og hvit fono-plugg. Den andre enden av fono-kabelen plugges så inn i forsterkeren (kan settes inn i alle unntatt "phono", dvs. at du kan benytte cd, aux eller andre du måtte ha). Skal du benytte en miksepult så plugges fono-kabelen inn på en av "stripene" eller eget inntak for "aux". Vil du ha mulighet for å kontrollere lyden separat må du benytte en "stripe".

tilkobling
tilkobling

Å koble til videoutgangen er veldig enkelt: Bak på karaoke spillerene finner du en fono-utgang som heter video (merket gult). Her plugger du inn videokabelen og den andre inn i TV/monitor. (Det er mulig du må ha en scartplugg). Alternativt kan du bruke en S-video kabel. Den plugges inn i egen utgang under den gule videoutgangen, men den andre plugges inn i TV/monitor (evnt. via scart).

Du vil alltid få det beste resultatet ved å koble lyden fra karaoke spillere inn på en forsterker, men det er selvsagt mulig å koble alle de tre (rød, hvit og gul fono) inn på TV'en også (eller monitor om du har monitor med lyd).

Tilkobling surround
Tilkobling surround

Surround-tilkobling

Hvis du har anlegg med surround er det utganger på karaokespillerene for det også. Da vil koblingen se slik ut:

 


 

Tilkobling NK 211 karaoke spiller

Tilkobling NK 211 karaokespiller

 

  1. For at karaokefunskjonen skal fungere, pass på at RCA kabel (Rød og Hvit) til TV eller forsterker er tilkoblet spiller på utgangene merket KARAOKE OUTPUT på baksiden av spilleren, bilde kan kjøres via HDMI, Scart eller RCA Gul kabel direkte til TV.
  2. HDMI og Scart vil ikke gi lyd fra mikrofon, mikrofonlyd fungerer kun på Karaoke Output (se bruksanvisning side 5, pkt 6).
  3. Når spilleren er slått på, trykk på KARAOKE på fjernkontrollen for å skru på karaoke funksjonen. Det er kun når denne funksjonen er på at du får lyd fra mikrofonene, om den ikke er slått på kan lyden fra mikrofon knapt høres.
  4. Med KARAOKE MODE på, vil spilleren også stoppe mellom hvert spor på CDG plater, for å spille platen uten pause mellom sporene, slår du av KARAOKE MODE.
  5. KEY kontroll fungerer kun med KARAOKE MODE slått på.
  6. For å fjerne vokal på enkelte karaoke DVD plater, trykker du på knappen L/R til det står MONO L eller MONO R på skjermen din.